فیلتر






موتور برق

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

راهنمای موتور برق

موتور برق دستگاهی کاربردی است که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت گاز یا بنزین و گازوئیل را به انرژی الکتریسیته تبدیل می کند. موتوربرق جهت تولید برق در مواقع ضروری در مکان‌هایی است که امکان دسترسی به برق شهری وجود ندارد البته موتور برق همان موتور ژنراتور است که اصطلاحا در بازار به ژنراتورهای کوچک می گویند

انواع موتور برق بر اساس نوع کاربرد موتوربرق از نظر نوع کاربرد نیز به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شوند 

موتور برق صنعتی : این مدل نسبت به نوع خانگی از توان بالاتری برخوردارند و از این جهت برای تأمین برق سازمان ها و شرکت ها استفاده می شود.

موتور برق مسافرتی یا خانگی: این مدل دارای وزن سبک و قابل حمل است و از توان کم تری برخوردار است و برای مصارف خانگی یا اصطلاحا مسارفتی بیشتر استفاده می شود.

موتور برق های ثابت سنگین : این مدل دارای بازدهی و توان بسیار بالایی است و از آن برای تأمین برق مجموعه بزرگ استفاده می شود و نسبت به انواع دیگر از قیمت بالاتری برخوردار می باشد.

موتور برق کیفی یا ژنراتور کمپین: این ژنراتور آلاینده کم تری تولید می کند و برای محیط مناسب بوده و از آن برای سفر نیز می توان استفاده کرد

انواع موتور برق بر اساس مکانیزم روشن و خاموش شدن به انواع هندلی و استارتی و اتوماتیک تقسیم می شوند.

موتورهای برق هندلی: روشن و خاموش کردن این موتور برق ها به صورت دستی یا با کشیدن هندل طنابی باعث چرخش موتور بعد با ورود بنزین و ایجاد جرقه موتور روشن می شود و شروع به کار می کند.

موتورهای برق استارتی: این مدل موتور برق ها دارای سیستم استارت الکتریکی می باشند. با زدن دکمه یا سوییچ به راحتی خاموش و روشن می شوند.

موتور برق های اتوماتیک: این ژنراتور دارای مکانیزم سوییچ اتوماتیک برق شهر و موتور برق می باشد و پس با قطع برق به صورت اتوماتیک روشن می شود و با بازگشت برق شهری اتوماتیک خاموش شدن می شود.

موتور برق بنزینی با توجه به قیمت ارزان و حجم کوچک و وزن سبک آن مورد مصرف اکثر مردم بوده و بیشتر در ویلاها ، باغ ها ، دست فروشی ها و ... از ان استفاده میشود

موتور برق گازوئیلی دیزلی که دارای موتور بسیار قدرتمند و سوخت گازوئیل که بصرفه تر و ارزان قیمت از بنزین است به این دلیل در اکثر کارخانه ها و شرکت های بزرگ ، بیمارستان ها و... از این موتوربرق صنعتی برای مواقع اضطراری و قعطی برق از ان استفاده می شود 

اجزای موتور برق

موتور : اصلی ترین و مهترین اجزای موتوربرق است که وظیفه تأمین انرژی مکانیکی و تولید برق را برعهده دارد. موتورها قدرت ها و سیم پیچ های متفاوتی دارند که بر اساس توان خروجی و توان خود دستگاه استفاده می شوند.

مولد برق ژنراتور: الترناتور یا ژنراتور، انرژی مکانیکی دریافتی از موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

سیستم تنظیم کننده ولتاژ یا AVR: سیستم تنظیم کننده ولتاژ برق وظیفه دارد تا مقدار جریان ولتاژی که از سیستم خارج می شود را بالانس کند و همچنین جریان را در صورت ایجاد نوسانات قطع کند.

مخزن بنزین یا گازوئیل : از دیگر اجزای موتور برق مخزن سوخت است.

مخزن روغن: به منظور به حداقل رساندن سایش و در نتیجه کاهش آسیب در موتور و سایر اجزا از روغن کاری استفاده می شود.

پریز های خروجی ها: از پریز برق تولید شده توسط دستگاه به وسایل تغذیه کننده رسانده می شود. که در اغلب موتور برق ها دارای خروجی AC و DC می باشد

کاربرد موتور برق اضطراری موتور برق ها با کاربری های مختلف ارایه می شوند، که می توان به موارد زیر اشاره نمود: موتور برق جهت مصارف خانگی، ویلا، ساختمان، بیمارستان ها، بانک ها و مراکز مهم امنیتی، دیتا سنترها، سرورها، کارگاهی، مصارف اضطراری، موتور برق کوچک، کیفی، کارخانه و کارگاه، جهت امداد و نجات، ژنراتورهای کوچک قابل حمل و پرتابل…کاربردهای دیگر موتوربرق ها شامل استفاده می شود و برق رسانی به پمپ های مختلف آب ،کفکش ها ،استفاده برای الکترو موتورهاو سیستم های برقی کوچک مثلا روشنایی و…می باشد. 

قیمت موتوربرق ها بر اساس برند و شرکت سازنده و خدمات آن و همچنین آمپر یا ولتاژ خروجی واقعی ، نوع سیم پیچ ، طریقه روشن شدن ، قدرت موتور ، و مدت زمان برق دهی آن متفاوت می باشد. 

چگونه بهترین را انتخاب موتور برق کنیم؟

برای خرید بهترین دستگاه باید به چند نکته توجه کرد. اولین نکته نوع سوخت است که به نظرات شخصی، هزینه، دسترسی و قابل حمل بودن آن ، قدرت خروجی واقعی آن نحوه استفاده، مقدار مصرف ، دستگاه‌های الکترومغناطیس، تعداد فاز خروجی و حجم مخزن سوخت بستگی دارد. سومین نکته سیستم روشن و خاموش شدن است که به نظرات شخصی، راحتی، سادگی، قابل اطمینان بودن و هزینه آن بستگی دارد.